Kategorie
Obsah košíku
Oblíbené
O medu
Med je čistý přírodní produkt, při jeho zpracování dochází pouze k odstranění přírodních nečistot filtrací a následně je po odstání 48 hodin stočený do sklenic. Nabízený med je produktem námi chovaných včeliček. |
![]() |
. Včelí med necukernatí, ale krystalizuje a jeho krystalizace je dobrou známkou kvality |
. Květový med vzniká z nektaru nasbíraném včelami při bouřlivém jarním rozvoji přírody. Je lehce stravitelný a obsahuje větší množství pylu |
. Medovicový med včely zpracovávají z medovice, cukerné tekutiny vylučované hmyzem nejčastěji na listech dřevin. Medovice tedy vzniká z rostlinné šťávy, kterou sají mšice z hostitelské rostliny. Často se o něm mluví jako o lesním, tmavém, medu |
. Pastový med se připravuje mechanickým zpracováním krystalizujícího medu. Jde o tzv. řízenou krystalizaci, při které se pravidelným mícháním medu dosáhne krystalizace do konzistence másla. Tuto konzistenci si pak již med uchovává. Hlavní výhodou pastovaného medu je, že nestéká z pečiva a neztvrdne na kámen. Ideální pro děti |